Thursday, February 9, 2012

Akhirnya… Cek Clickbank dah tukar jadi duit

Akhirnya… Cek Clickbank dah tukar jadi duit

Alhamdulillah, pada 19 hb Februari 2009, cek clickbank pertama saya dah berjaya “dicairkan” ke akaun bank saya. Agak terkejut dengan jumlahnya, dengan kadar tukaran wang asing sebanyak 1usd=RM3.6, ia jumlah yang tidak dijangka. Dan hari ini, cek kedua juga dah berjaya “dicairkan”. Tengah menanti cek ketiga pulak. Lagi 2 minggu kot.

Dari pengiraan saya, CIMB mengambil masa selama 42 hari untuk clearkan cek ini. Kira okla sebab sebelum ni saya dimaklumkan selewatnya akan settle dalam 45 hari. Untuk cek kedua, rasanya dalam 40 hari je diaorang clearkan. Saya tak pasti berapa caj yang dikenakan. Dari penyata bank saya, cuma ada caj “debit advice” sebanyak 15 sen sahaja. Tak tau la kalau caj-caj lain yang dah diaorang tolak awal-awal lagi.

Screenshot? Kali ni saya tak buat screenshot. Ada masalah sket dengan “tetikus” saya. Tanpanya, memang susah nak mengedit grafik.

Ini semua adalah hasil dari usaha saya dengan projek youtube – berdasarkan kepada pakej video yang Puan Lisa jual hari tu. Dan saya tengok, surat jualan Pakej Video ada beberapa pembaharuan, dan testimoni saya pun ada disitu.

Bagi saya , pakej ni memang mudah nak diaplikasikan, TAPI….. nak kena fokus dan konsisten. Kalau kejap buat, kejap idak. Mungkin susah untuk nampak hasilnya. Yang penting.. kena ikut segala teknik yang diajar oleh Puan Lisa, dan juga segala updates yang diberi, kita kena ambik tindakan jugak.

Puan Lisa ada maklumkan ada pembeli yang dah berjaya dapat lebih RM10ribu dengan teknik ni. Memang tak mustahil sebab mereka fokus dan konsisten dalam menjayakannya.

Bagi yang belum dapatkannya, bolehla dapatkan sekarang. Ada BONUS TAMBAHAN yang baru dimasukkan. (berkaitan Clickbank) . Maklumla, Clickbank sekarang ni semakin panas dikalangan rakyat Malaysia.

Dan bonus yang paling mahal (dan saya suka) ialah peluang berYM dengan Puan Lisa. Banyak ilmu tentang perniagaan internet yang boleh diperolehi dari dia.

Dok pikir nak buat apa dengan duit tu. Maybe kena ikut saranan yang ada disini .

Tags : , ,

Apa Yang Anda Perlu Buat Untuk Menjadi Jutawan

Ramai dikalangan kita bercita-cita hendak menjadi jutawan, tapi tak tahu bagaimana. Rupa-rupanya ada banyak perkara yang perlu kita buat untuk menjadi jutawan ni. Selain mencari-cari peluang buat duit yang menjanjikan keuntungan yang lumayan dalam masa yang singkat, dengan harapan kita akan menjadi jutawan dalam masa yang singkat. Ia semua berkait rapa dengan sikap kita.

Hari ini saya nak kongsikan dengan anda satu artikel yang ditulis oleh Dr. Irfan Khairi yang saya kira sangat bermanfaat untuk kita jadikan panduan untuk mencapai cita-cita nak jadi jutawan. Dan saya paling suka ayat terakhir “Ilmu bukanlah satu kekuatan dan kehebatan. Ilmu yang DIAPLIKASIKAN adalah kekuatan yang sebenar.

Tak guna kita beli pelbagai jenis ebook ( Rahsia Clickbank ke, Pakej Video ke, atau apa saje) tapi kalau tak diaplikasikan ilmu yang diajar, kita akan hanya membazirkan wang dan masa.

Jom kita baca artikel ni. Kalau ada pendapat, jangan segan untuk berikan komen anda ye!

========================================================
ARTIKEL: APA YANG ANDA PERLU BUAT UNTUK MENJADI JUTAWAN?
========================================================

Oleh: Irfan Khairi

Pastinya anda ingat rancangan game show yang sangat popular satu
masa dahulu. So, Who Wants To Be A Millionaire? Anda ingin menjadi
jutawan? Sekiranya YA, maka, berikut ada beberapa checklist untuk
melihat sama ada anda layak untuk jadi Jutawan!

**Jutawan kerja > 70 seminggu. Dan bila sebut kerja, ianya
betul-betul maksud kerja. Tidak membuang masa bersembang dan
melakukan aktiviti-aktiviti yang membuang masa. Sering kali, mereka
lah yang awal sampai pejabat, dan paling lewat tinggalkan pejabat.
Minda dan jiwa fokus pada kerja yang perlu dilakukan. Sekiranya
anda bekerja <40 jam seminggu, maka anda perlu lipat kali gandakan
usaha anda!

**Jutawan tahu secara jelas dan terperinci apa yang diinginkan.
Matlamat mereka adalah jelas dan jitu. Matlamat mereka adalah besar
dan sukar untuk dicapai- tetapi, tidak mustahil. Mereka yakin
bahawa tidak kira besar mana pun matlamat yang di letakkan,
pastinya ia akan tercapai. Keyakinan dan kejituan diri sendiri
mengejar matlamat inilah mendahulukan mereka berbanding orang-orang
lain. Sekiranya anda tidak mempunyai matlamat yang jelas dan
terperinci, jangan teruskan bacaan anda. Berhenti dan tetapkan
matlamat terlebih dahulu!

**Jutawan tahu untuk berjaya, mereka perlu bantuan orang lain.
Bantuan dari segi ilmu, bantuan dari segi kewangan, bantuan dari
segi sokongan, bantuan dari segi tenaga, bantuan dari segi idea dan
sebagainya. 84% kejayaan seseorang bergantung kepada mereka yang
dikelilingnya. Untuk berjaya, perlu sering bersama orang-orang yang
berjaya. Sekiranya anda fikirkan anda “one man show” dan tidak
mempunyai kenalan-kenalan yang berjaya, maka, GET OUT THERE! Kenali
mereka mereka yang berjaya dan pelajari daripada mereka.

**Jutawan banyak membaca. Leaders are readers. Ilmu adalah senjata
yang paling penting bagi jutawan. Sekiranya hilang satu juta
ringgit, jutawan akan tahu cara untuk menjana dua huta ringgit lagi
kerana aset yang paling penting bagi seseorang jutawan adalah aset
ilmu di dada. Ilmu diperolehi daripada bacaan. Sekiranya anda tidak
suka membaca, ketahui bahawa anda akan ditinggalkan oleh mereka
yang banyak membaca.

**Tidak seperti sangkaan ramai, kebanyakan jutawan tidak suka
berbelanja sesuka hati
. Mereka tahu betapa sukarnya untuk
memperolehi harta dan mereka sayangkan harta. Wang ringgit tidak
digunakan secara membazir. Sering kali golongan jutawan menggunakan
wang untuk membina lagi aset-aset seperti rumah, tanah dan
pelaburan. Sekiranya anda fikirkan jutawan adalah seperti yang
sering dipaparkan di kaca TV,suka membazir, maka, perbetulkan
perspektif anda dahulu. Golongan ini mungkin ada, tetapi, teramat
kecil. Mulakan langkah anda dengan tidak membazir.

**Jutawan banyak memberi. Menurut buku Dr Thomas Stanley, “The
Millionaire’s Mind” antara sikap-sikap jutawan adalah suka memberi.
Hadis juga ada mengatakan bahawa sekiranya kita memberi satu dengan
ikhlas, 10 akan kembali kepada kita. Jadi, sekiranya anda jenis
kedekut dan tidak suka memberi, maka maaf, kelab jutawan bukanlah
untuk anda!

**Walaupun bukan satu kemestian, kebanyakan jutawan lahirnya dalam
bidang perniagaan
. Malah, 74% Jutawan adalah hasil daripada
perniagaan. Jadi, di sini adalah klu paling besar bagaimana hendak
menjadi juatwan- mulakan perniagaan! Sekiranya anda tidak berminat
dalam perniagaan dan anda lebih suka kerja di bawah orang, maka
ianya menjadi semakin suakr untuk mencapai jutawan. Tidak mustahil,
tetapi, lebih sukar… dan mengambil masa yang lebih lama!

**Jutawan tahu bahawa ianya tiada jalan pintas untuk menjadi kaya.
Ianya perlu ilmu dan usaha keras siang dan malam. Maaf, no short
cuts here! Sekiranya anda fikir bahawa ada caranya untuk buat duit
banyak dengan cepat, duduk rumah goyang kaki boleh dapat duit
berjuta, dan tanpa usaha yang setimpal, wang akan jatuh ke riba
anda, maka anda silap, silap dan silap! Memikirkan bahawa terdapat
cara mudah menjana wanglah terjadinya ramai “Mat jenin jutawan”
terperangkap dengan penipuan-penipuan scam dan skim-skim cepat kaya.

Sekiranya anda setuju dengan checklist di atas, maka, selamat
datang ke kelab jutawan! Anda telah melalui langkah pertama dan
besedia untuk “bertanding” dalam “Who Wants To Be A Millionaire”
edisi realiti. Tetapi, perlu berpijak di bumi yang nyata. Membaca
segalanya di atas dan memahaminya adalah satu perkara.

Mempraktikkan apa yang di baca dan mengaplikasikannya setiap hari
dan setiap masa, adalah perkara yang lain. Kata-kata berbunyi
“Knowledge is power” sebenarnya salah. Ilmu bukanlah satu kekuatan
dan kehebatan. Ilmu yang DIAPLIKASIKAN adalah kekuatan yang sebenar.

==============================================

Irfan Khairi adalah penulis buku terlaris, personaliti TV dan juga
radio dalam bidang kejayaan & kekayaan (Success & Wealth).
Kepakaran Irfan Khairi adalah dalam bidang mencungkil keupayaan dan
potensi diri para audiens serta memberi inspirasi dan strategi
dalam mencapai kejayaan yang cemerlang.

http://irfankhairi.com

==============================================

Pakej Rahsia Clickbank

Sehingga pertengahan tahun 2008, ramai rakyat Malaysia bertungkus lumus untuk menjana wang melalui ClickBank. Malangnya, disebabkan beberapa alasan yang tidak diketahui, ClickBank menolak semua permohonan rakyat Malaysia.

Walaubagaimanapun, sesetengah rakyat Malaysia bercadang untuk menggunakan “pintu belakang” untuk mendaftar akaun ClickBank. Saya pasti anda masih mengingati ebook Gobala Krishnan yang bertajuk “Chapter-M”, bukan? Ramai rakyat Malaysia telah membelinya beberapa tahun yang lalu dan mereka mencuba sebaik mungkin untuk memulakan perniagaan ClickBank mereka.

Kenapa? Kerana ClickBank merupakan peluang affiliate yang luas dan jika anda tidak menggunakan ClickBank, anda akan ketinggalan banyak produk yang hebat yang anda boleh promosikan dengan senang untuk menjana wang secara online. Terdapat 10,000 produk ClickBank yang hampir kebanyakkannya terdiri daripada ebook, perisian dan laman web keahlian. ClickBank hanya menjual produk digital dan itulah perkara yang paling menakjubkan!

Produk digital, memandangkan ia tidak mengandungi kos penghantaran atau kos fizikal, ia mempunyai nilai keuntungan yang sangat tinggi. Sebab itulah kenapa para peniaga mampu membayar komisyen sehingga 75% setiap produk yang anda promosikan – anda tidak akan pernah mendapat kelebihan ini jika mempromosikan produk fizikal atau apa jua produk di dunia offline.

Sekarang, sesiapa pun rakyat Malaysia boleh mendaftar akaun ClickBank tanpa perlu melalui kaedah “pintu belakang”, pejabat virtual atau alamat palsu. Saya rasa kita sepatutnya sudah mula memanfaatkan kelebihan situasi ini dan jana wang sebanyak yang mungkin!

Untuk menjana wang melalui ClickBank adalah sangat mudah, jika anda mengetahui formula rahsianya.

1) Mengetahui Bagaimana untuk Mencari Produk Yang Perlu Dipromosikan

Seperti yang saya maklumkan, terdapat 10,000 produk – Jadi, yang mana satu yang anda ingin promosikan? Sebenarnya, terdapat formula yang boleh digunakan dalam kes ini dan hampir kesemua maklumat yang anda inginkan sudah tersedia di dalam laman web ClickBank. Anda hanya perlu mengetahui di mana anda perlu mencarinya dan bagaimana untuk menganalisa segala statistik dan data.

2) Tumpukan Hanya Kepada 1 Pasaran dan 5 Produk

Anda PERLU memilih sebuah pasaran yang anda ingin promosikan. Anda tidak boleh mempromosikan sebuah produk yang berkaitan dengan Pemasaran Internet dan sebuah lagi produk pelangsingan badan! Ini akan membuatkan anda kurang tumpuan dan akhirnya anda tidak dapat menjana satu sen pun.

Cari satu pasaran “niche” yang anda fikir serasi dengan anda dan kaji atau cari produk mana yang menjadi produk top 3-5 dalam ClickBank. Anda tidak perlu hiraukan produk yang lain kerana 80% daripada jualan dibuat melalui produk yang 5 teratas. Anda tidak boleh mempromosikan hanya sebuah produk kerana ia akan membazirkan masa anda. Anda juga tidak boleh mempromosikan terlalu banyak produk, jadi hanya 3 hingga 5 produk, sudah mencukupi.

3) Hasilkan Laman Web yang Dapat Menjual

Ya, ini merupakan bahagian yang paling penting. Anda boleh menghantar pelawat atau prospek secara langsung ke laman produk dengan link affiliate anda dan menjana wang. Walaubagaimanapun, jika anda ingin memaksimakan komisyen anda, anda perlu membina sekurang-kurangnya sebuah laman web di mana anda menulis sebuah “ulasan produk” mengenai produk top 5 ini supaya pelawat dapat membandingkan dan menentukan produk yang terbaik untuk mereka.

Ulasan produk anda mestilah ditulis dengan caranya yang tersendiri yang akan menghapuskan segala keraguan pembaca anda, menyakinkan mereka bahawa ia merupakan produk yang terbaik dan buatkan mereka ingin membelinya dengan serta-merta. Pakar memanggilnya sebagai “Landing Pages” dan ia terbukti lebih berkesan daripada blog ataupun jenis laman web yang lain.

Jika anda ingin mengetahui maklumat lanjut bagaimana untuk menjana wang melalui ClickBank sebagai rakyat Malaysia, saya sangat menyarankan anda untuk melihat Rahsia ClickBank yang dihasilkan oleh Gobala Krishnan dan Zamri Nanyan:

rahsia clicbank

rahsia clicbank

http://asmawati.com/syorkan/rahsiaclickbank

Ia merupakan pakej yang sangat bagus yang menerangkan secara terperinci semua yang saya ceritakan sebentar tadi. Selain itu, mereka telah berusaha keras untuk menyediakan laman web ClickBank yang siap sedia untuk digunakan oleh anda. Apa yang perlu anda lakukan hanyalah meng’upload’nya ke dalam ‘hosting’ laman anda dan menggantikan ID ClickBank anda.

Anda boleh dapatkan maklumat lanjut mengenai ClickBank, di sini:

http://asmawati.com/syorkan/rahsiaclickbank

Ingat, ClickBank pernah menutup penyertaan rakyat Malaysia dan tiada jaminan perkara ini tidak akan terjadi lagi. walaubagaimanapun, jika anda mulakannya sekarang, anda boleh mengambil kesempatan dengan situasi ini dan menjana ribuan ringgit secara online sebelum lebih ramai rakyat Malysia mengetahui kewujudan ClickBank. Selain daripada itu, jika mereka menutup kembali penyertaan rakyat Malaysia, anda tidak akan terjejas jika anda sudah pun menjadi affiliate yang sentiasa membuat jualan.

Rahsia ClickBank adalah satu jalan yang bagus untuk dimulakan, sesuatu yang saya sarankan dengan penuh kejujuran:

http://asmawati.com/syorkan/rahsiaclickbank

Ebook ini sudah tidak dijual di pasaran

Tags : , ,

Jom kita ber “Twitter”

Twitter adalah satu laman web sosial seperti MySpace, Facebook dan Friendster. Tapi apa yang lebih menarik ialah ia hanya terhad teks sahaja. Ini menjadikan ia begitu ringkas dan mudah untuk di update. Tak perlu tulis panjang-panjang macam tulis blog. Ia seperti anda SMS kawan-kawan untuk bagitau aktivit terkini.

Sebenarnya dah lama saya tahu tentang Twitter ni, tapi buat endah tak endah je. Satu email yang saya dapat dari Brad Callen (seorang IM yang terkenal), telah membuka mata saya untuk mencubanya. Anda bolehla mem “follow” saya di http://twitter.com/asmawati

Apa yang perlu dibuat ialah, jawab soalan tweeter ‘What are you doing?” . Anda boleh update aktiviti harian anda. Tak kiralah samaada berbentuk perniagaan atau peribadi. Satu tips dari Irfan Khairi..

di laman web social networking ni, tujuan utama adalah untuk mengenali orang dan orang mengenali kita sebagai “usahawan”. Maka, tujuan utama social networking sites ni bukan untuk promosi perniagaan! Tetapi, ia akan menjadikan kita lebih dikenali, jenama kita lebih dikenali dan secara tak langsung, perniagaan juga akan dikenali.

Twitter membolehkan kita update segala aktiviti harian kita. Dengan twitter kita hanya perlu tuliskan update yang ringkas je sebab cuma ada ruang 140 huruf je. Ia juga boleh diupdate dengan pelbagai cara seperti;

1. Melalui laman web http://twitter.com

2. Melalui aplikasi GPRS/WAP dari handphone ke laman web http://m.twitter.com – memang mudah, hanya masukkan username dan password, kita boleh terus mengakses akaun twitter kita dimana sahaja.

3. Melalui SMS – anda perlu aktifkan dahulu handphone anda – buat masa sekarang saya masih belum mencuba kaedah ini.

4. Anda juga boleh menjadualkan posting untuk tweeter anda menggunakan servisTweetlater.com . Ia juga membolehkan anda update multiple tweeter akaun dengan mudah.

Di twitter ada beberapa istilah seperti follower dan following. Semakin ramai follower anda, semakin bernilailah tweeter anda itu. Untuk meningkatkan bilangan follower, bolehla gunakan kaedah seperti;

  1. Follow orang lain dahulu seberapa ramai yang mungkin ( maksimum following 2000)
  2. Follow orang-orang yang sememangnya mempunyai ramai follower kerana apabila andafollow seseorang yang mempunyai ramai follower saya yakin anda tidak lagi perlu followorang lain selepas itu. Akaun anda akan sentiasa bertambah dengan follower.
  3. Jangan lupa untuk follow balik follower anda. Jika tidak, follower anda akan unfollow twitteranda dengan itu follower anda akan berkurang.

No comments:

YouTube

Loading...