Thursday, February 9, 2012

Adakah anda terasa ingin berputus asa ?

Adakah anda terasa ingin berputus asa ?

Pertama kali saya menonton video ini, saya menitiskan air mata. Ia memang sebuat video dari youtube yang sangat memotivasikan saya untuk terus berusaha dalam apa jua yang dilakukan. Dan ia juga mengajar kita untuk terus bersyukur dengan apa yang kita miliki.

Jom kita tonton video Nick Vujicic ni. Jangan lupa kongsikan pendapat anda ye!

Tags : , ,

Ebook dan Video bernilai RM197 – Percuma Dari DuitMania!

Hari ni saya ada satu berita ringkas lagi panas untuk anda. Pastinya berita seperti adalah yang ditunggu-tunggu disaat semakin ramai mencar-cari peluang membuat duit di internet.

Sahabat saya, Ammar Zahar ingin berkongsi rahsia dia buat duit di internet. Beliau , seorang pelajar
IPTA jana pendapatan 5 Angka setiap bulan.

Peluang sebegini takkan selalu muncul..

http://asmawati.com/syorkan/duitmania

Ammar ada sediakan ebook setebal 43 mukasurat yang menceritakan segala langkah dan cabang
buat duit di internet seperti:

* Buat duit jual produk digital
* Buat duit jual produk fizikal
* Blogging
* ebay
* Menjadi Super Affiliate
* Adsense

…dan banyak lagi!

Menariknya, ebook padat dengan ilmu ‘Bagaimana Nak Mula’ bisnes internet ini diberikan secara PERCUMA!

BUKAN itu saja..

Malah, Ammar sediakan video bernilai RM 197 yang menceritakan bagaimana beliau menjana pendapatan di internet.

Ia juga PERCUMA!

Tapi.. sesuatu yang best lagi PERCUMA macam ni biasanya tak kekal lama. Ammar maklumkan bahawa ia dihadkan kepada 5000 download sahaja. Jadi, jangan terlambat sebab akses baru sahaja dibuka hari ini.

Tiada kos untuk anda… semuanya PERCUMA!

Sememangnya rahsia inilah yang sangat dinanti-nantikan oleh ramai orang. Rahsia seorang pelajar dalam bidang senibina landskap buat duit berbelas ribu setiap bulan dengan modal yang rendah.

Jangan lupa download ebook tersebut dan tonton video case study Ammar tu ya.

Kerana dia akan tarik tawaran ini pada bila-bila masa..

http://asmawati.com/syorkan/duitmania

Tags : ,

Review Majalah IM ke-12: Buat Duit Dengan Affiliate Marketing

Alhamdulillah, Majalah IM sekali lagi berjaya mengotakan janjinya dengan mengeluarkan edisi ke-12 tepat pada masanya. Tahniah kepada Team Majalah IM. Dah lama baca cuma kali ni baru berkesempatan buat review.

Yang buat saya lagi sayang dengan MajalahIM ni ialah sebab saya baru je dapat tempat ke-3 untuk pertandingan review majalah IM ke-11. Hadiahnya best jugak, sebuah buku bertajuk“Rahsia Minda Jutawan” hasil tulisan Amar Mahmood. Dah pun selamat tiba di rumah saya pada hari Khamis yang lepas.Terima kasih ye!

Sebelum ni, dah dapat RM5 percuma sebab menjadi 60 orang pemberi review pertama. Kalau anda pun nak duit free macam ni, belum terlambat lagi sebab pertandingan review untuk Majalah IM ke-12 dah pun dibuka. Boleh rujuk kat sini untuk ketahui cara-caranya.

Topik kali ni ialah Affiliate Marketing. Memang satu topik yang hangat dan membuatkan saya tak sabar nak download dan baca. Sebab ia merupakan salah satu sumber pendapatan saya didalam perniagaan internet ni.

Okla, berbalik kepada review kali ini. Muka depan majalah ialah En. Yusri yang merupakan salah seorang otai dalam bidang affiliate Marketing ni. Anda akan juga disajikan dengan interview bersama beliau tentang pemasaran affiliate.

Agak teruja dengan topik kali ini sebab affiliate merupakan salah satu model perniagaan internet yang sangat mudah. Kenapa begitu? sebab kita cuma uruskan cara mempromosikan produk yang menjadi pilihan. Dan dapat komisen bila berjaya membuat jualan. Tak perlu fikir tentang support kepada pelanggan sebab tu semua adalah tugas pemilik produk.

Majalah kali ni ada 42 mukasurat.Agak tebal berbanding edisi ke-11.Jangan terkejut walaupun ia percuma, tapi maklumat yang terdapat didalamnya memang tip top sebab ia ditulis oleh mereka yang benar-benar berpengalaman.

Terdapat 12 artikel didalam majalah kali ni.

1.Sepintas Lalu Affiliate Marketing
2.10 Tips Affiliate Marketing
3.Istilah-istilah Yang Digunakan didalam Affiliate Marketing
4.Bagaimana Pemasaran Affiliate Muncul
5.5 Resepi Penting Kejayaan
6.Panduan Ringkas Langkah demi langkah menjadi Super Affiliate
7.Teknik Mudah Affiliate Marketing
8.Inspirasi IM: Badruzamani Pelopor Idea Pemasaran Internet OKU Tempatan
9.7 Petanda Kepositifan Diri
10.Soal Jawab IM
11.Transkrip Temubual Majalah IM bersama Yusri
12.Review Produk: Rahsia Newbie Clicbank

Artikel pertama memang wajib dibaca oleh sesiapa sahaja yang nak ceburi bidang ni. Sebab ia menerangkan secara ringkas tentang apakah sebenarnya program affiliate ni. Nak tahu lebih lanjut, kenala download kat sini.

Saya paling suka artikel ke-3 yang menerangkan tentang pelbagai istilah yang digunakan didalam bidang affiliate. Antara istilah yang dihuraikan ialah CPC, CPA, CR, CTR, CPC, CPM dan macam-macam lagi.Penerangan oleh Kak G memang mudah difahami. Nak tahu apa makna semua diatas, kena download n disini.

Artikel ke-6, Panduan Ringkas Super Affiliate oleh Zamri Nanyan pun menarik untuk perlu dibaca. Dari situ kita akan tahu serba sedikit info tentang apakah rahsia yang beliau sendiri amalkan untuk mendapat komisen affiliate yang banyak.

Di ruangan soal jawab IM, jawapan yang diberikan adalah bagi soalan “Bagaimanakah cara terbaik dan paling mudah untuk saya “cloak” kan link affiliate saya?” . Nak tahu jawapannya? Macam biasa, kenala download dulu. Penerangan oleh Amirol memang sangat bagus.Dan saya sendiri menggunakan teknik yang beliau tunjukkan.

Dan segmen terakhir tentunya Temubual dengan personaliti IM iaitu Yusri. Tapi, rasanya saya tak dapat membaca isi kandungan di mukasurat 34. Sebab bila saya baca mukasurat ke35, ayat pertama yang saya
jumpa ialah

YUSRI: Pertama sekali sebab saya malas untuk cipta produk sendiri….

Mungkin pihak Majalah IM terlupa letak teks kot. Sebab secara kebiasaannya, akan ada kata aluan antara pihak IM dengan personaliti. Kali ni terus pada jawapan dari pihak Yusri pulak. Harap pihak IM dapat jelaskan tentang ni. Agak rugi sebab banyak jugak info yang terlepas untuk 1 mukasurat.

Berbalik pada interview tu, banyak jugak info yang dapat dikorek seperti teknik “soft sell” yang beliau amalkan.Memang menarik teknik ni. Nak tahu apa dia teknik ni? Kena la download disini.

Okla, rasanya dah panjang jugak review ni. Apa pun, memang pihak Majalah IM dah jalankan tugas dengan baik. Semakin banyak perkembangan positif dalam perkembangan Flarebiz ni. Antara yang saya dapat tahu dari email mereka

[+] Pihak Majalah IM kini mempunyai pereka grafik yang bekerja
sepenuh masa dan dibayar gaji RM2500 setiap bulan.

[+] Pihak Majalah IM juga sudah mempunyai office sendiri yang
bertapak di Diamond Square Business Center, KL.

[+] Pihak Majalah IM juga sekarang sudah mendapatkan dedicated
server sendiri bagi menampung jumlah download yang ramai. Kos yang
akan dikeluarkan RM650 setiap bulan bagi server ini pastinya akan
memudahkan anda semua.

Tahniah kepada Adly and the team! Semoga akan terus berjaya! Nampaknya majalah IM yang akan datang akan lebih menarik lagi. Keep up the good work!

Tags : ,

Penjelasan tentang pakej video buat duit dengan Youtube

Fuh! Lama sungguh saya tak update blog ini. Hampir sebulan lamanya. Ada juga membuat draft beberapa posting tapi tak berjaya juga untuk dipostkan sebab kekeringan idea. itu belum termasuk dengan line streamyx yang semakin menjadi-jadi “kelajuannya”.

Semasa saya sedang bercuti hari tu, ada menerima satu email dari Puan Lisa Hilmi yang memberikan serba sedikit penjelasaan tentang pakej video buat duit dengan youtube yang masih hangat dipasaran. Saya pun sebenarnya menerima banyak komen dan soalan tentang pakej video ini, cuma tiada peluang untuk menjawab kesemua soalan yang diajukan. Insyaallah saya akan cuba reply secara berperingkat.

Berikut adalah email yang dihantar pada 15 Mac 2009. Jika anda masih ragu-ragu dengan pakej ini, harap penjelasan ini serba sedikit akan memberikan anda lebih kefahaman tentangnya. Saya ada tambah sikit komen dalam ruangan “”
=====================================================

Salam

Email ini ditujukan khas untuk mereka yang masih belum membeli Pakej Video Youtube saya.
Saya menerima banyak email dan YM dari mereka-mereka yang masih tidak faham apa sebenarnya Pakej Video Youtube ini.
Ada yang fikir bahawa pakej ini ialah :
  • Bisnes MLM yang mana anda kena cari orang bawah – Jawapannya TIDAK

      Anda tak perlu nak taja orang atau buat belian bulanan

  • Kena jual semula pakej ini – Jawapannya TIDAK

      Anda tak perlu jual semula pakej ni. Hanya beli dan aplikasikan apa yang diajarkan untuk memperolehi pendapatan

  • Program cepat kaya, di mana di dalam masa beberapa hari beribu-ribu ringgit akan masuk ke akaun bank anda – Jawapannya TIDAK

      Tak mustahil untuk dapat beribu-ribu ringgit dari program ini, tapi nak kena praktikkan teknik yang diajar. Dan duit takdela masuk direct ke akaun bank kita. Nak kena ambil masa untuk cek diposkan pada kita, dan kena tunggu pihak bank proses cek kita tu.

  • Upload video ke Youtube dan apabila orang tonton maka anda akan dibayar – Jawapannya TIDAK

  • Soalan ini ramai jugak yang tanya saya. Ia bukan program berbentuk paid-per-view. Anda TIDAK akan dibayar untuk setiap orang yang tonton video yang anda upload.

Sebenarnya,
Pakej Video Youtube ini merupakan sebuah pakej BIMBINGAN, dimana anda akan diajar dengan ILMU dan PANDUAN bagaimana menghasilkan pendapatan yang lumayan sebagai seorang Agen Affiliate dan menggunakan Youtube sebagai medium untuk mempromosikan produk-produk affiliate secara besar-besaran.
Anda perlu faham bahawa, lebih ramai yang menonton video yang anda upload di youtube, lebih tinggi kebarangkalian untuk mereka klik link affiliate anda. Dari klik tersebut, tidak mustahul anda akan berjaya membuat jualan dan seterusnya menerima komisen.
Untuk pengetahuan anda telah ada seorang remaja berusia 19 tahun yang telah berjaya menghasilkan pendapatan lebih RM14,000 di dalam masa 2 bulan setelah mempelajari teknik-teknik yang diajar di dalam pakej saya.
Memang teknik ni sangat mudah sebab saya sendiri telah berjaya menjana pendapatan dari program affiliate Clickbank dengan menggunakan teknik ini. Buktinya boleh semak disini.
Adakah teknik-teknik saya ini memerlukan anda mengeluarkan modal lagi? Jawapannya TIDAK. Tiada modal diperlukan untuk menjalankan teknik-teknik saya ini. Apa yang perlu anda buat ialah FOKUS & USAHA.
Ya betul! memang anda tak perlukan sebarang modal tambahan lain. Tapi, kalau anda berminat nak pelajari lebih mendalam ilmu tentang program affiliate Clickbank, saya syorkan anda membeli ebook Panduan Clicbank berharga RM49. Saya sendiri mendapat banyak ilmu dari ebook ini. Pelaburan untuk ilmu, jika dimanfaatkan, pasti akan berbaloi.
Adakah anda perlu membina website? Jawapannya TIDAK perlu sama sekali kerana anda akan menggunakan video sebagai alatan promosi.
Anda memang tak perlu fikirkan tentang pembinaan sebarang laman web. Tapi kalau anda nak tahu bagaimana nak memilih sebuah laman web yang berpotensi tinggi untuk “menjual”, saya banyak belajar dari ebook Panduan Clickbank ini.
Adakah pakej ini sesuai untuk mereka yang Buta IT? Jawapannya SESUAI kerana pakej ini akan mengajar anda melalui Video Tutorial secara langkah demi langkah, anda tonton dan lakukan semula. Ianya amat mudah dipraktikkan.
Memang tak susah nak memahami video tutorial ini. Dengan sedikit usaha untuk mencuba, tak sukar mempraktikkannya.
Berapa pendapatan yang boleh anda hasilkan? Jawapannya bergantung kepada usaha dan kerajinan anda. Jika ada remaja berumur 19 tahun berjaya menghasilkan RM14,000 di dalam masa 2 bulan, mengapa anda tidak boleh melakukannya? Yang penting ialah USAHA & KERAJINAN.
Sudah tentu tiada jaminan berapa yang bakal anda perolehi, tetapi dengan usaha (yang betul) dan tak mudah putus asa, ia bukanlah mustahil
Oleh itu, janganlah membuang masa anda lagi. Pelajarilah teknik-teknik yang 100% terbukti berjaya menghasilkan pendapatan yang lumayan.
Untuk maklumat lanjut dan cara pembelian pakej sila klik link di bawah :

Apa yang paling saya suka tentang pakej ini ialah Bantuan Secara Online Melalui Yahoo Messanger (YM) bersama Puan Lisa. Saya sendiri telah menggunakannya dan setelah beberapa hari berkomunikasi, akhirnya telah berjaya membuat jualan yang tidak disangka-sangka. Memang lain rasanya bila berguru secara live dari mereka yang benar-benar pakar.

Tags : , , , ,

Review Majalah IM ke-11 – Buat Duit Dengan Servis

Hari ni saya nak review tentang Majalah IM edisi ke-11. Ia adalah satu-satunya majalah online yang menjadi kegemaran saya sebab ia berkisar tentang topik perniagaan internet. Walaupun ia PERCUMA, tapi setiap kali ia dikeluarkan, isi kandungannya memang superb! Isu bulan Mac ini mengetengahkan topik “Buat Duit dengan Servis”. Hmm. sebuah model perniagaan internet yang menarik (dan lumayan) sebenarnya.

First impression bila tengok cover. Cantik! Sebab ia adalah lukisan kartun oleh Kartunis Ubi yang glamer tu. So tak sabar la nak baca kisah di sebalik kejayaan beliau. Sebaik sahaja download. Saya dapati keluaran kali ni ada 35 mukasurat. Artikel pertama yang saya baca ialah

.

.

Dari Meja Ketua Editor yang ditulis oleh DikMal. Kata aluan yang agak baik , cuma sedikit “sakit mata” sebab agak sukar nak membaca bila kesemua tulisan ditulis didalam HURUF BESAR.

Kemudian ada artikel pengenalan tentang servis. Artikel ini membolehkan kita memahami serba sedikit definisi dan kelebihan serta kelemahan model perniagaan ini.

Segmen seterusnya ialah sudut berita yang memuatkan tentang aktiviti Krew Majalah IM. Dan kemudian diikuti dengan artikel “Jenis-jenis Perkhidmatan yang ditawarkan di internet”yang ditulis oleh Kak Galaderial. Banyak juga dapat idea servis apa yang boleh ditawarkan untuk buat duit.

Kemudian, ada banyak artikel tentang teknik memasarkan servis yang kita tawarkan. Yela kan, kalau tak dipromosikan, macam mana orang nak tahu. Nak tahu apa tekniknya, kenala download MajalahIM ni sekarang jugak

Untuk segmen Soal Jawab , Mohd Amirol telah memberikan jawapan panjang lebar untuk soalan berikut

“Saya belum memiliki nama domain dan hosting. Apakah pelan hosting dan nama domain yang bersesuaian untuk saya?”

Memang panjang lebar jawapan yang diberikan untuk soalan yang sangat ringkas ni. Nak tahu jawapannya? Kenalah download Majalah IM disini.

Artikel “Bagaimana Fokus dalam Perniagaan Internet” oleh ShueQry juga menarik untuk dibaca. Sebab tanpa fokus, memang susah untuk berjaya. Saya sendiri kadang-kadang hilang fokus dalam sesuatu projek. Dan artikel ni serba sikit memberikan idea untuk mengatasinya.

Dan yang ditunggu ialah temubual bersama Kartunis Ubi. Banyak juga tips yang beliau berikan kalau anda betul-betul nak buat duit dengan servis ni. Ada juga didedahkan projek terbaru beliau. Nak tahu jawapannya? Kenalah download Majalah IM disini.

Artikel terakhir adalah serba sikit review tentang produk Panduan VCC. Saya baru beli ebook ni semalam, tapi tak sempat lagi nak baca . Nak tahu apa reviewnya? Kenalah download Majalah IM disini.

Pendek kata, semua akan dibongkarkan kepada anda. Jangan segan untuk download sebab ia PERCUMA aje. Tak payah masukkan nama dan alamat email pun. Jadi, tak rugi apa-apa. Insyaallah akan bertambah ilmu anda nanti.

No comments:

YouTube

Loading...