Thursday, February 9, 2012

Review Kuntao Marketing – selepas 5 bulan buat duit dengan adsense

Review Kuntao Marketing – selepas 5 bulan buat duit dengan adsense

Hari ni saya nak review salah satu produk yang saya dah guna iaitu Kuntao Generator Software yang dihasilkan oleh sifu Munawar. Sebelum ini, saya ada cerita bahawa kita boleh buat duit usd secara autopilot dengan kuntao generator ni , masa tu saya baru guna trial 10 hari dan baru bercadang nak buat belian. Alhamdulillah, saya berjaya beli software kuntao dengan harga diskaun. Selepas beberapa hari download, tonton video dan apply tekniknya, saya rasa ia memang pelaburan yang berbaloi.

Salah satu azam saya untuk tahun 2012 ialah untuk memperolehi sekurang-kurangnya usd100 setiap bulan dengan google adsense. Nampaknya ia tak mustahil jika saya gunakan software kuntao marketing generator dengan betul dan FOKUS.

Setelah mencuba dengan satu domain lama yang terbiar, inilah hasilnya selama 5 bulan eksperimen iaitu sejak Ogos 2011 hingga Januari 2012 . Domain ni sebelumnya saya upah orang buatkan blog autopilot, walaupun ada trafik tapi pulangannya sangat menyedihkan. Tapi, saya yakin domain ni menguntungkan sebab ia berdasarkan kepada satu keyword adsense yang mahal.

income adsense sebelum dan selepas guna kuntao generator

income adsense sebelum dan selepas guna kuntao generator

Tak banyak sangat tapi ia dah membuktikan dengan kerja yang tak seberapa, website tersebut mampu memberikan saya income adsense secara autopilot. Cuba perhatikan views untuk website tersebut takdela tinggi mana pun. Sebab saya hanya ikut 10% je dari teknik tarik trafik yang ditunjukkan dalam video Kuntao Marketing ni.

Klik Disini Untuk 10 Hari Tempoh Percubaan Perisian KunTao Marketing

Apa yang saya buat untuk dapat income macam tu,

1. Setup kuntao generator di domain pilihan – sebaiknya nama domain adalah berdasarkan keyword adsense yang mahal.

2. Submit beberapa page ke website yang dicadangkan kuntao generator – yang ni saya cuma ikut 10% je. Punyalah tak rajin

3. Upah orang lain buatkan backlink ke beberapa page pilihan . Untuk yang ni kos saya hanyalah sekitar RM30 sebulan. Ada ramai yang tawarkan servis sebegini ni wangcyber.com .

4. Setiap hari, bina sekitar 10 page baru guna software kuntao marketing. Sekejap je nak buat page ni, hanya dapatkan keyword yang sesuai dan upload kepada kuntao. tak sampai 5 minit page anda akan siap.

Saya biasanya dah masukkan senarai keyword yang sesuai didalam MS Excel, dan siapkan jadual bila page ini akan dibina. Kalau anda ada 500 keyword yang relevan dengan web anda, ambil masa 50 hari untuk habiskan semua keyword. Lepas tu saya submit RSS dan page link seperti yang diajar dalam video kuntao.

Itulah yang saya buat. Usaha memang tak seberapa, jadi hasilnya pun takdela sampai usd120 hari. Saya kira kalau saya dapat lebih rajinkan diri, tak mustahil saya boleh dapat sekurangnya usd4 sehari. Kalau 30 hari dah dapat usd120 sebulan. Kalau 10 website , memang tak mustahil dapat usd120 sehari kan? Kenapa yakin sangat? Sebab saya pernah dapat…

target income adsense sehari dengan kuntao marketing

target income adsense sehari dengan kuntao marketing

Tak mustahil kan, kalau dapat tiap-tiap hari macam tu? Yang penting kena usaha 100%, bukan 10% macam sekarang ni. Saya dah nampak peningkatannya, yang penting usaha.kuntaomarketing468x60

Kalau anda pun berminat nak buat duit dengan adsense cara kuntao marketing generator ni, bolehla klik banner diatas. Try dulu untuk 10 hari, dan kalau rasa berbaloi, upgrade kepada yang berbayar.

Boleh guna kod diskaun khas 19ED4F5 untuk dapat diskaun RM100. Tapi ia adalah terhad kepada 100 orang pertama sahaja. Jadi kena cepat la ye, kalau tak anda perlu membayar harga penuh.

Tags : , , , , , ,

WW#1: Gambar Rama-rama : Kitaran Hidup

Sempena post Wordless Wednesday pertama, jom lihat gambar rama-rama memulakan kehidupan dalam 4 fasa.

1. Telur

gambar-rama-rama-kitar-hidup1

2. Beluncas (larva , caterpillar)

gambar-rama-rama-kitar-hidup2

3. Kepompong (pupa , chrysalis)

gambar-rama-rama-kitar-hidup3
4. Sudah dewasa
gambar-rama-rama-kitar-hidup4

Akhir sekali, rama-rama terbang dengan cantiknya untuk menghisap madu

gambar-rama-rama-berterbangan1

gambar-rama-rama-berterbangan2

gambar-rama-rama-berterbangan3

Sumber: Gambar Rama-rama

Tags : , , , , ,,

Cerita Usahawan Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary

Hari ni saya nak kongsikan tentang kisah salah seorang usahawan Melayu yang berjaya iaitu Tan Sri Syed Mokhtar al-Bukhary. Saya sangat kagum membaca kisah kejayaan beliau yang sememangnya berusaha dari bawah untuk pencapaian seperti hari ini. Harap akan lebih ramai lagi dikalangan kita akan berjaya seperti beliau. Jom baca dan hayati kisah yang beliau ceritakan dibawah.

Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary : Pesanan ibu bawa berkat

Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin menyampaikan pingat Tokoh Maal Hijrah 1429 kepada Syed Mokhtar sempena sambutan Maal Hijrah di Dewan Planeri, Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya, semalam. (1 Muharram 1429 bersamaan 10 Januari 2008)

Tan Sri Syed Mokhtar Al BukharyPUTRAJAYA 10 Jan. ’08 – Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary, 56, yang diumumkan sebagai Tokoh Maal Hijrah 1429 akan sentiasa mengingati pesanan ibunya, Sharifah Rokiah Syed Abdullah supaya menyumbangkan separuh daripada pendapatannya bagi membantu golongan kurang berkemampuan.

Beliau berkata, separuh daripada pendapatan pertama ketika membantu bapanya, Syed Nor Albukhary berniaga lembu sebanyak RM1,500 ketika tahun 60-an telah diserahkan kepada ibunya yang kemudian memintanya mengagihkan wang itu kepada 15 keluarga miskin di Alor Star, Kedah.

“Saya guna pesanan ibu itu supaya separuh daripada pendapatan diberikan kepada orang kurang mampu, itulah yang telah memberikan saya keinsafan.

Malah sampai sekarang, sumbangan kepada 15 keluarga tersebut terus diberikan, kalau yang meninggal dunia diganti dengan orang lain.

Tuhan sudah memberikan segala nikmat, semuanya saya dah rasa, apa lagi yang kita mahu, maka nikmat itu perlu digunakan bagi faedah kepada orang ramai terutama pelajaran,” katanya.

Beliau ditemui pemberita pada majlis Sambutan Maal Hijrah 1429 Peringkat Kebangsaan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di sini hari ini.

Majlis penyampaian anugerah tersebut disempurnakan oleh Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin.

Melalui anugerah tersebut, Syed Mokhtar yang juga Pengerusi Yayasan Albukhary menerima hadiah wang tunai sejumlah RM60,000 yang disumbangkan oleh kerajaan manakala RM20,000 lagi oleh Yayasan Ubaidi.

Perniagaan Syed Mokhtar Al Bukhary

Syed Mokhtar yang berasal dari sebuah keluarga Arab Hadhrami kurang berkemampuan di Alor Star kini merupakan ahli perniagaan bumiputera terkaya di negara ini dengan harta bernilai RM4.16 bilion sebagaimana dinyatakan dalam Senarai Bilionair Dunia Forbes 2007.

Syarikat Kumpulan Albukhary yang dibangunkan oleh beliau kini terbabit dalam beberapa industri utama negara antaranya pengangkutan, logistik, utiliti, automotif, pertahanan, makanan dan perbankan Islam serta kewangan.

Kumpulan tersebut menubuhkan Yayasan Albukhary pada 1996 sebagai sayap kerja-kerja kebajikan dan menyalurkan dana bagi kerja-kerja amal yang kini berkembang sebagai entiti amal global antaranya penubuhan Muzium Kesenian Islam Malaysia dan Program Biasiswa Albukhary.

Sehingga 2006, yayasan tersebut menyumbang hampir RM1 bilion secara langsung kepada usaha kebajikan termasuk menyertai proses membina semula kehidupan pelarian Afghanistan, bantuan mangsa gempa di Pakistan dan Iran serta mangsa bencana tsunami di Aceh, Indonesia.

Selain itu, yayasan tersebut sedang berusaha menubuhkan hospital AIDS di Uganda, membantu kanak-kanak jalanan di Afrika dan merintis program bantuan kemanusiaan bagi mangsa perang di Iraq dan Lebanon.

Menurut Syed Mokhtar, mengenangkan kejayaan yang dicapainya sekarang daripada pesanan seorang ibu, Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi meminta beliau menyerahkan hadiah wang tunai yang diterimanya itu kepada ibunya.

“Saya tanya pada Pak Lah nak buat apa dengan duit RM80,000 ini, dia kata bagilah kepada ibu kerana dari situlah asal saya,” katanya.

Kejayaan Syed Mokhtar Al Bukhary

Syed Mokhtar yang mengakui inilah kali pertama beliau mendedahkan kisah hidupnya kepada media berkata, meskipun telah mengecapi kejayaan, beliau sebenarnya hanya sekadar manusia biasa dan Yang Maha Kaya itu adalah Allah.

“Daripada keinsafan itu, kita cari rezeki macam tidak ada hari esok, saya usahakan sejak dari tahun 60-an dan telah melalui kepayahan dan kesakitan.

Dan sehingga hari ini syarikat lori dan beras yang merupakan perniagaan awal saya di Kedah masih terus beroperasi.

Saya adalah anak kelahiran Dasar Ekonomi Baru (DEB), melalui bantuan Mara serta UDA saya mengembangkan perniagaan tetapi melalui proses pahit maungnya dahulu,” katanya.

Jelas beliau, apabila mendapat rezeki yang banyak, ia digunakan untuk kebajikan lebih 67,700 kakitangan Kumpulan Albukhary dan selebihnya bagi membantu golongan kurang berkemampuan.

Syed Mokhtar berkata, kesempitan kewangan ketika zaman kanak-kanak sehingga tidak mampu membayar yuran peperiksaan menyebabkan beliau kini berusaha membantu pelajar-pelajar kurang berkemampuan untuk mendapat peluang pelajaran.

“Saya bersekolah setakat tingkatan lima tapi tak sempat ambil peperiksaan kerana tidak mampu bayar yuran.

Jadi, mengenangkan dulu saya tidak ada peluang, bila saya dapat peluang dalam perniagaan saya fikir kena beri peluang pendidikan kepada mereka yang tidak mampu,” katanya.

Katanya, aktiviti kebajikan melalui Yayasan Albukhary diteruskan pula melalui pembinaan Kompleks Albukhary di Alor Star yang berkonsepkan pondok moden dengan dilengkapi masjid, rumah anak-anak yatim dan sekolah.

Selain itu katanya, yayasan tersebut yang dijana oleh syarikat Kumpulan Albukhary turut menyediakan program tuisyen yang sehingga kini telah melibatkan 22,000 pelajar kurang berkemampuan sejak empat tahun lalu.

Tambahnya, pihaknya kini sedang membina Universiti Antarabangsa Albukhary yang dijangka siap penghujung 2009 sebagai tempat pelajar-pelajar cemerlang kurang berkemampuan itu untuk menyambung pelajaran.

“Pelajar-pelajar kurang mampu itu kita beri peluang dengan kita gajikan guru untuk mengajar mata pelajaran Sains, Matematik dan Bahasa Inggeris dan alhamdulillah kebanyakannya dapat maju ke depan,” katanya.

Katanya, hasil pesanan ibunya, beliau turut mengembangkan aktiviti kebajikan kepada masyarakat minoriti Islam yang tertindas dan miskin di luar negara dengan membawa pelajar-pelajar miskin tetapi cerdik untuk menyambung pelajaran di sini.

Setakat ini, katanya, seramai 372 orang pelajar dari 47 buah negara minoriti Islam sedang menimba ilmu di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) di bawah tajaan Yayasan Albukhary.

Yayasan berkenaan juga menaja umat Islam kurang berkemampuan dari segi kewangan bagi menunaikan ibadah haji serta memberikan bantuan pembinaan masjid-masjid termasuk membiayai projek membaik pulih Masjid Negara di ibu negara.

“Usaha membaik pulih Masjid Negara timbul apabila satu malam saya ‘berpusing- pusing’ (meninjau) kawasan sekitar Muzium Kesenian Islam, saya dapati ia terang-benderang tetapi Masjid Negara gelap… macam mana boleh macam ini,” katanya.

Artikel tambahan

LATAR BELAKANG TAN SRI SYED MOKHTAR AL BUKHARY

  • Umur – 56 tahun (2008)
  • Pendidikan – SPM
  • Mula berniaga – 19 tahun (jual beli lembu dan kerbau)
  • Kekayaan -RM4.16 bilion sebagaimana dinyatakan dalam Senarai Bilionair Dunia Forbes 2007
  • Ke 7 terkaya di Malaysia
  • Ke 32 terkaya di Asia Tenggara (Forbes)
  • Antara syarikat miliknya – MMC, Pelabuhan Tg. Pelepas,
    BERNAS, Gardenia, DRB-HICOM dan Bank Muammalat
  • Kereta – Proton Perdana
  • Sumbangan sosial -Yayasan Al-Bukhary, institusi pengajian untuk 3,000 pelajar, Muzium Kesenian Islam, Kompleks Al-Bukhary, menaja kelas tuisyen untuk pelajar Melayu, pengindahan Masjid Negara, sumbangan RM1 juta untuk Tabung Tsunami dan menaja setiap tahun penghantaran rakyat Malaysia yang tak mampu untuk tunaikan haji.

BAGAIMANA sumbangan sosialnya bermula – Bila mana ibunya menyuruh memberikan sebahagian elaun (RM750.00) pertamanya sebagai pengarah syarikat beras kepada jiran yang susah. Sebahagian lagi (RM750.00) ibunya simpan. Selain itu, ibunya juga menyuruh beliau menghantar lampu kerosen ke surau-surau untuk menerangi kegiatan sepanjang malam bulan Ramadhan. Dari situ bermulalah pembentukan peribadi dan pemikiran Syed Mokhtar yang kita kenali hari ini.

1. Ada sebab kenapa saya bekerja seperti tiada hari esok. Agenda sosial dan kerja-kerja kemasyarakatan itulah antara sebabnya. Saya mahu meninggalkan warisan untuk anak bangsa yang kekal berpanjangan.

2. (Berkenaan know who) Bangsa lain tak mengapa tapi orang Melayu kena berdamping dengan orang politik sedikit-sedikit. Tapi masalahnya kita tidak mahu melalui kesusahan; banyak yang mahu senang dengan mendampingi orang politik semata-mata.

3. Tiada apa-apa rahsia. Saya ini hamba Allah biasa, budak dangau macam saudara semua juga. Tuhan jadikan manusia ini sama sahaja. Proses kematangan saya yang membezakannya. Saya percaya sesiapa pun boleh menjadi apa sahaja asalkan mereka berusaha dengan tekun. Tetapi tentulah ia memakan masa. Tiada jalan singkat.

4. Saya mengenali kekuatan dan kelemahan saya. Apa yang tidak mampu buat saya akan minta orang lain tengok-tengokkan. Saya melalui jalan yang susah tapi itulah jalan yang kekal.

5. Kita perlu menggunakan kepakaran mereka (bangsa Cina) kerana mereka jauh lebih maju dan mahir daripada kita. Apa yang kita kurang faham kita berkongsi dengan tujuan untuk belajar dengan mereka. Apabila sudah faham baru kita boleh menjaga kepentingan kita.

6. Saya sedih melihat sistem sekolah pondok di Kedah. Saya ada cita-cita mahu memodenkan sekolah pondok. Kita kena maju.

7. Saya terlibat dalam perniagaan ini kerana saya tiada pilihan lain.

8. Untuk memajukan perniagaan, memang kena banyak sabar dan kuat berusaha.

9. Tidak ada jalan singkat. Saya belajar tentang perniagaan ini sejak kecil lagi dan saya juga biasa kena tipu.

10. Saya pun suka kemewahan. Saya pun suka tengok dunia, ke Tokyo, New York dan London. Saya pun suka pakai baju elok. Tapi kita hendak bermewah setakat mana, hendak pakai baju banyak mana, hendak tidur dalam berapa rumah satu malam, hendak makan pun sampai larat mana?

11. Dalam hidup ini kita sebenarnya tidak ada status; ada masa diatas, ada masa di bawah.

12. Ketika Allah memberikan kemewahan, kita kena turun ke bawah, tengok mana-mana yang boleh dibantu. Allah beri rezeki melalui kita untuk kita tolong orang lain. Rezeki itu bila-bila masa dia boleh ambil balik. Jika ada orang korporat Melayu yang tidak mahu turun ke bawah mungkin kerana bayangan duit itu lebih kuat daripada yang lain.

13. Korporat Cina turun ke bawah membantu. Orang Cina ada pelbagai persatuan. Kita tidak ada; kalau ada pun berpecah. Orang Melayu kita tidak mahu bekerjasama kerana perasaan dengki menguasai diri. Sudahlah tak mahu berusaha, apabila orang lain berusaha mereka marah.

14. Rezeki yang ada itu sebenarnya untuk orang lain. Memang dari segi hukum pun begitu. Kita kena keluar zakat dan fitrah. Tetapi zakat fitrah banyak mana sangat. Islam agama yang adil; ia minta sedikit saja. Oleh itu, kalau ada duit yang lebih ia seharusnya dibelanjakan dengan baik.

15. Saya tak kisah kalau saya tak buat semua ini. Saya boleh tak buat apa-apa dan balik ke Alor Star. Tetapi saya rasa hidup ini sia-sia. Orang Kedah kata kalau mati nanti mata tidak tutup rapat kerana tanggungjawab depan mata kita tidak buat. Orang lain ambil kekayaan kita, ambil hak kita dan pergunakan kita, kita masih tidak buat apa-apa !

16. Saya ada emotional attachment kepada agama, bangsa dan ummah. Saya bukan individualistik. Diri saya tidak penting. Pangkat dan gelaran ini kepada saya tidak mustahak.

17. Saya sedih media tonjolkan saya begini. Saya malu kerana orang Cina kaya beratus-ratus kali ganda daripada saya. Tapi saya tahu orang Melayu kalau hendak berjaya kena kerja kuat tidak kira siang malam. Kita ada kekuatan yang Tuhan beri melebihi daripada bangsa lain. Tetapi untuk maju kita perlu berusaha.

18. Saya asal daripada tidak ada apa-apa. Apa yang saya tidak tahu saya belajar, minta tolong daripada orang. Saya tidak malu. Saya bukannya mencuri. Saya usaha sendiri. Sikap pemalas dan pemalu ini yang orang Melayu kena atasi. Kita kena berani kerana benar. Apabila kita dapat keuntungan dan rezeki lebih, bolehlah kita menolong orang.

19. Kaya itu bukanlah kepada diri sendiri. Kaya itu adalah kepada kumpulan perniagaan ini, kepada bangsa dan kepada orang ramai. Saya hanya memegangnya untuk sementara sahaja.

20. Saya tiada keinginan untuk menyimpan kekayaan ini untuk anak dan isteri. Duit ini tidak akan kekal. Saya percaya hanya perkara yang baik yang kita lakukakan akan kekal. Bukan duit yang akan melindungi saya nanti tapi apa yang saya lakukan sekarang.

21. Saya perlu terus mencari peluang dan perniagaan lain supaya kita terus dapat bantu orang lain mengembangkan diri masing-masing. Saya bukan buat semua ini untuk diri saya semata-mata.

22. Ada juga yang saya usaha tapi tak dapat dan orang tak tahu. Apa yang saya dapat itu yang jadi masalah kononnya Syed Mokhtar sapu semua. Bangsa lain memegang pelbagai kepentingan dalam ekonomi, siapa pun tak kata apa. Ini masalah orang Melayu. Di kampung orang Melayu berpecah kerana politik, di bandar berpecah kerana ini (wang).

23. Saya percaya kalau rezeki itu Allah beri kepada saya ia bukan untuk saya tetapi untuk orang ramai juga. Orang tidak tahu banyak syarikat yang saya ada ini gagal dan tidak maju kepada saya tetapi orang tidak tahu.

24. Banyak orang percaya bahawa dia mesti ada RM10 juta atau RM20 juta dalam tangan baru hidup boleh selamat. Ini yang menyebabkan mereka hanyut daripada menolong orang lain. Mereka lebih takutkan diri sendiri. Mereka lupa bahawa kekayaan tidak boleh membantu selama-lamanya.

25. Orang kata saya takda duit tapi banyak hutang. Orang berniaga mana yang tak berhutang. Tapi mesti tahu bagaimana hendak meminjam dan membayarnya semula. Ada cara boleh kita buat. Tapi sebelum berhutang RM100 juta mesti sudah fikir bagaimana hendak membayarnya balik. Mesti ada tanggungjawab. Banyak orang mahu senang tapi tidak ramai yang mahu bertanggungjawab.

26. (Perasaan setiap kali mendapat rezeki). Saya ini kata orang Kedah, lebai kodok bukan lebai pondok. Tapi saya tahu hal-hal asas. Kalau mahu saya minta terus dari Tuhan. Tuhan beri manusia akal dan fikiran. Kalau hendak pakai baju dan seluar biarlah padan dengan badan.

27. Kesenangan yang saya perolehi ini datang dengan tanggungjawab (bila pinjam bayar balik dan buat amal jariah). Kalau hendak dibandingkan dengan bangsa lain, perniagaan saya ini tidak ada apa. Tetapi walaupun sedikit tetapi yang sedikit itu ada berkatnya.

28. Saya suka kalau nikmat sedikit yang saya dapat itu orang lain boleh berkongsi sama.

29. Saya kadang-kadang kecewa dan sedih melihat anak orang alim yang sesetengahnya lupa diri setelah mendapat kekayaan. Saya pun sama seperti orang lain suka hendak ke luar negara tetapi kita tidak boleh lupa kubur kita dan asal usul kita. Di kampung kita mungkin ada jiran-jiran yang perlukan bantuan.

30. ……kalau tidak mungkin saya sudah ke Haatyai dan jadi nakal. Saya manusia yang banyak buat kesilapan. Tetapi saya insaf, beristighfar dan jalan lagi. Sejak awal saya ada kesedaran mahu mengekalkan hak kita sebagai orang Melayu.

31. Saya kata kepada diri sendiri kalau kerana itu saya terpaksa bersusah sedikit pun tidak mengapa.

32. Kekayaan ini Tuhan beri kepada saya untuk saya menolong orang lain pula. Saya percaya kepada keberkatan rezeki. Hari ini kita tolong orang, esok lusa orang akan tolong kita pula dengan cara yang lain.

33. Kalaupun tidak sanggup tunggu 34 tahun seperti saya berilah sedikit masa untuk faham selok belok perniagaan, Insya Allah boleh maju.

34. Kita jangan cepat putus asa. Putus asa boleh tapi kena cepat-cepat kuatkan semula semangat untuk bangkit balik. Jangan jadikan agama hanya satu tempat untuk kita bergantung apabila kita susah. Tanggungjawab ibadah adalah tugas seharian.

35. Lifestyle ? Saya tidak ada lifestyle yang kena masuk kelab sana dan sini. Tapi tak semestinya saya tidak boleh turun ke kelab. Orang Melayu kalau hendak ke depan mesti ada cara hidup yang fleksibel, boleh naik dan turun.

36. Lifestyle ini sebenarnya satu penyakit. Saya biasa pakai Mercedes tapi sekarang saya pakai Proton Perdana untuk sokong kereta nasional. Kereta itu pun cukup untuk bawa saya ke mana-mana.

37. Tiada sebab orang kenapa Melayu tidak boleh maju. Ini saya berani perang dengan sesiapa pun. Orang Melayu boleh maju. Kalau saudara jadi wartawan saudara kena tanam semangat suatu hari nanti mahu ambil alih akhbar ini. Tidak ada sebab kenapa ia tidak boleh berlaku.

38. Kejayaan dan kelemahan orang Melayu bukan disebabkan oleh bangsa kita dan agama kita. Ia berkait dengan sikap dan cara kita berfikir. Gigih, tekun dan tidak mudah putus asa merupakan kunci kejayaan kita. Tapi perkara ini kurang wujud dalam cara orang Melayu berfikir.

39. Tuhan memberi peluang kepada siapa saja yang bekerja kuat. Apa yang ada pada saya ini hanya usaha. Kalau anak dangau macam saya boleh, tidak ada sebab orang lain terutama mereka yang dari pekan tidak boleh.

40. Kita tidak usahlah selalu mengulang-ulang perkara yang boleh memberikan kesan psikologi negatif kepada orang Melayu (kereta dan rumah besar). Kita kena kurangkan bercakap tentang kereta besar dan rumah besar. Sesiapa pun mahu pakai kereta mewah tapi bukan itu matlamatnya.

41. Orang Melayu sebenarnya kena membantu diri sendiri, kena bekerja keras dan fokus.

42. Sikap merendah diri perlu sentiasa ada dalam diri seseorang walau setinggi mana pun kejayaan dicapai.

43. Apa yang saya buat ini (kerja-kerja sosial) semuanya bermula daripada didikan orang tua saya sendiri.

44. Saya sendiri berhutang sambil berniaga dan buat sumbangan amal jariah. Saya tak mahu tunggu hutang habis baru hendak buat semua ini. Saya takut kalau hutang habis saya pun mati dan apa pun tak sempat saya buat.

45. Saya biasa saja. Hidup saya tidak berubah, dari dulu beginilah. Saya terima apa saja nikmat yang diberikan oleh Allah. Tidak ada segelas air, ada setengah gelas pun saya bersyukur.

46. Kalau kerana sedikit bantuan itu mereka lulus peperiksaan dan hidup mereka menjadi lebih baik, saya sudah gembira. Saya tidak boleh buat banyak. Alhamdulillah, lebih baik buat sedikit daripada tidak buat langsung.

47. Saya tiada minat untuk beli kapal layar atau kapal terbang. Saya fikir kalau saya beli sesuatu biarlah orang ramai boleh pakai. Saya suka kalau saya beli sesuatu yang mahal, biarlah orang ramai boleh pakai.

48. Saya gembira dapat membantu. Saya mahu orang lain merasai (kesenangan) apa yang saya pernah rasa. Saya tahu bagaimana perasaanya. Saya kata kepada diri saya, apa yang saya dapat saya mesti beri orang lain merasainya sama. Jangan beri kurang, lebih tak mengapa. Itu yang membuat hati saya seronok.

49. Saya rasa saya ingin menyumbang lebih daripada ini. Saya kata kepada kawan-kawan ini baru warm-up saja; kita belum berjalan lagi. Saya rasa kita terlalu banyak ketinggalan.

Sumber : BeritaHarian

Semoga kisah kejayaan Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary akan menjadi inspirasi untuk kita mencapai kejayaan.

UsahawanRemaja.Com | Usahawan Remaja | Usahawan

Tags : , , , , , , ,, , , , , , , , ,, ,

Kuntao Marketing – teknik autopilot buat duit usd

Dah bersawang blog ni nampaknya. Banyak yang nak diceritakan tapi tak tertaip dek jejari nan runcing ni. Hari ni saya nak kongsi tentang perisian Kuntao Marketing oleh sifu Munawar . Produk ni pernah dijual dipasaran pada Disember 2010 yang lepas. Tetapi jualannya ditutup hanya dalam masa 6 jam sahaja! . Saya tak sempat nak beli masa tu sebab tak cukup budgetterlambat buka email akibat sibuk bercuti di kampung.

cover-kuntao-marketing

Saya memang percaya dengan kualiti produk sifu Munawar sebab hasil dari ebook JWA dialah saya berjaya dapat cek pertama dengan adsense. Jadi, bila dapat tahu yang beliau akan buka semula jualan Kuntao Marketing pada 15 Ogos ni (esok), siap dengan harga diskaun 50% untuk mereka yang terawal – saya sangat teruja. Dah siap set alarm kat handphone, harapnya kali ni tak terlepas peluang.

Kalau nak tau kenapa saya teruja sangat dengan software ni, cuba download versi PERCUMA ni dulu dan anda boleh cuba selama 10 hari. Saya dah download dan cuba versi percubaan ni untuk satu domain yang dah lama saya beli tapi tak digunakan. Dalam masa beberapa minitje ah boleh siap laman web kita!

Memang kagum dengan software buatan anak tempatan ni. Yang penting, lepas download, ambik masa untuk cuba betapa seronoknya guna software ni.

Caranya menggunakannya cukup mudah :

1. Dapatkan domain dan hosting – Kalau anda tak ada nama domain dan hosting sendiri, beliau ada tunjukkan cara percuma untuk dapatkannya.

2. Buat sedikit editing untuk link domain dan software ni. Jangan risau sebab video tutorial ada disediakan.

3. Cari keyword yang berkenan dan klik start. Walla! dalam 5 minit anda dah boleh dapat berpuluh-puluh laman web dan artikel yang unik dan disukai google. Design laman web tu pun menarik perhatian pelawat untuk klik iklan kita sebab ia akan masukkan sekali elemen gambar dan video.

KunTao Marketing Software (versi upgrade) juga akan sertakan sekali dengan cara mendapatkan trafik ke website yang dah dibina sebab no trafic, no money kan? . Jadi, kita tak perlu risau tentang trafik. Ia bukan untuk Google Adsense sahaja, tapi boleh dijadikan sebagai teknik autopilot buat duit usd kepada kita.

Di bawah ni adalah 4 Modul yang terdapat dalam Kuntao Marketing:

1. KunTao Keyword
Ia disertakan dengan 3 keyword SCRIPT untuk mendapatkan hot search keyword setiap jam kedalam fail secara automatik. Wati gunakan keyword ini untuk membina pages.
2. KunTao Generator
Ianya adalah SOFTWARE utama yang ada dalam versi percubaan , dimana segalaproses untuk membina pages akan dilakukan secara automatik.
3. KunTao Templates
Ia mengandungi 40 script Templates khas yang boleh digunakan untuk menjana pendapatan melalui GoogleAdsense, BidTraffic atau apa-apa sahaja program yang anda kehendaki.TIDAK terbatas.
4. KunTao Trafik
Ia mengandugi 10 teknik trafik khas untuk mendapatkan sebanyak mungkin trafik ke laman web yang dibina Wati menggunakan KunTaoGenerator.Jadi anda bukan sahaja mendapat software KunTao Generator tetapi keseluruhan teknik & strategi menjana pendapatan melalui apa sahaja program yang anda mahukan.Tidak terbatas!
Berapa Harga KunTao Marketing ni? Harga sebenar ialah RM 350 sahaja. Anda juga akan dapat bonus belian Pakej Fiverr Viral (FiverrViral.com) bernilai RM50. Jadi, jumlah keseluruhan ialah RM 400. Tetapi, bulan Ramadhan ini ia ditawarkan dalam jumlah terhad iaitu…RM 200 Sahaja dan upgrade PERCUMA!
Mahal ke? Ia bergantung kepada pulangan yang bakal di perolehi. Saya akan mengaggapnya sebagai satu pelaburan.
Okl, dah panjang post ni, anda boleh cuba download versi percuma Kuntao Marketingdan upgrade kalau rasakan ia berbaloi dimiliki. Jangan lambat sebab macam biasa, sifu Munawar ni akan tutup jualan bila dah cukup kuota.

Tags : , , ,

Teknik Menjana Wang Melalui Clickbank

Ramai di kalangan kita mengetahui bahawa salah satu lubuk buat duit USD ialah melalui program affiliate Clickbank. Ramai rakyat malaysia yang sudah menjana wang melalui Clickbank ini. Saya juga berjaya membuat duit melalui clickbank – walaupun tidaklah begitu konsisten. Tapi pernahla merasa hasil dari Clickbank.

cover-teknikclickbankAda banyak juga buku panduan tentang buat duit dengan clickbank yang ditulis dalam Bahasa Melayu, tetapi kebanyakannya sudah tidak aktif dijual. Baru-baru ini , satu lagi ebook tentang buat duit dengan clickbank telah dilancarkan oleh saudara Zyan. Ia diberi tajuk Teknik Clickbank .

Pada saya ebook ini agak lengkap. Bahkan panduan percuma yang diberikan oleh Zyan juga sudah boleh membantu anda bermula untuk membuat duit dengan Clickbank secara PERCUMA.

Manakala versi berbayar pastinya memberikan ilmu yang tidak ternilai sebab Zyan akan mendedahkan pelbagai senjata rahsia yang beliau gunakan didalam menjana pendapatan pasif melalui Clickbank.

Secara ringkasnya Teknik Clickbank akan membincangkan tentang;

1. Daftar Clickbank

2. Pilih produk berkualiti yang nak dijual – akan ditunjukkan apakah yang perlu anda pertimbangkan semasa membuat pemilihan

3. Pilih keywords berkualiti yang berkaitan dengan produk tersebut – Akan ditunjukkan cara guna GKT dalam mendapatkan keyword yang berkualiti. Serta ciri lain yang perlu dipertimbangkan.

4. Bina landing page secara percuma (blogspot, squidoo, youtube, etc ) atau berbayar seperti domain .com – Zyan juga akan berikan contoh landing page yang dia gunakan.

5. Promosi landing page – teknik promosi atau pemasaran laman web adalah yang paling penting untuk dikuasai sebab tanpa pengunjung yang ramai, agak sukar untuk anda membuat jualan. Ia juga memerlukan usaha yang berterusan dalam jangka masa yang agak panjang. Dan ramai akan tersangkut disini (termasuk saya la tu)

Melalui ebook ini, Zyan akan kongsikan teknik promosi yang dia gunakan. Ada yang percuma dan ada juga yang memerlukan modal. Terserah kepada anda untuk memilih teknik yang sesuai dengan masa, kewangan dan keupayaan anda.

Zyan juga akan kongsikan dengan anda Action Plan yang boleh digunakan dalam proses nak buat duit dengan clickbank ni. Maklumlah, tanpa perancangan yang betul, usaha kita mungkin akan sia-sia saja.

Okla, saya dah tak nak berceloteh panjang lagi, jika anda berminat nak buat duit dengan clickbank ni bolehla dapatkan ebook Teknik Clickbank di sini http://bit.ly/teknikcbbb . Pastinya berbaloi apabila pelaburan ilmu yang kita perolehi inin kita diaplikasikan. Saya sendiri dalam proses mengaplikasikan beberapa teknik yang diajar.

No comments:

YouTube

Loading...