Thursday, February 9, 2012

Buat Duit Dengan Youtube. Cubalah….

Buat Duit Dengan Youtube. Cubalah….

by STAFF BERITA SEMASA on AUGUST 29, 2010

in INFORMASI

4936381402 fcbd6b1177 o Buat Duit Dengan Youtube. Cubalah....

Entah siapalah mereka selama ini. Mungkin ramai lagi yang masih tidak mengenali mereka. Tetapi dalam masa yang sama, mereka-mereka ini telah berjaya buat duit dengan youtube dengan cara menghiburkan dan menyampaikan informasi kepada penonton setia di channel Youtube mereka sehingga berjaya mengumpul pendapatan enam angka dari bilik tidur mereka sahaja. Siapalah mereka ini……

4936381490 0e55e021a5 o Buat Duit Dengan Youtube. Cubalah....

Baru-baru ini, syarikat analisis TubeMogul telah menyenaraikan 10 individu yang paling berjaya buat duit dengan Youtube. Senarai penuhnya adalah seperti di bawah ini :

4936381554 9030283e3a o Buat Duit Dengan Youtube. Cubalah....

  1. Seorang pelawak satira, Shane Dawson yang berusia 22 tahun berasal dari California, Amerika Syarikat (AS). Shane Dawson memuat naik petikan-petikan pendek satira yang memberinya pendapatan sebanyak AS$315,000 (RM990,517) dalam tempoh 12 bulan lalu. Videonya ditonton 431,787,450 kali.
  2. Video The Annoying Orange dengan pendapatan yang dijana mencecah AS$288,000 (RM905,615). Video itu telah ditonton sebanyak 349,753,047 kali.
  3. Philip DeFranco yang menyiarkan video berkisar tentang politik dan gosip. Pendapatan yang diperolehnya sebanyak AS$181,000 (RM569,342) apabila videonya ditonton sebanyak 248,735,032 kali.
  4. Video komedi Ryan Higa yang tinggal di Hawaii dan berketurunan Jepun-AS ditonton lebih 206,979,909 dan memperoleh pendapatan sebanyak AS$151,000 (RM474,970)
  5. Video Fred yang dihasilkan oleh Lukas Cruikshank dari Columbus, Nebraska. Video mengenai menguruskan kemarahan itu menjana pendapatan AS$146,000 (RM459,462) dan ditonton sebanyak 200,656,150 kali.
  6. Seorang bekas juruhebah radio, Shay Carl yang telah menerbitkan lebih 100 filem. Dia menjana pendapatan sebanyak AS$140,000 (RM440,579) dan videonya ditonton sebanyak 192,309,247 kali.
  7. Kumpulan duet Mediocre Films mula menghasilkan komedi pendek sejak tahun 2006. Dengan tontonan sebanyak 159,030,703 kali, video itu memperoleh pendapatan sehingga AS$116,000 (RM365,053)
  8. Video Smosh yang memperoleh pendapatan sebanyak AS$113,000 (RM355,610) dan ditonton 154,936,876 kali. Dalam video itu, dua lelaki, Ian Hecox dan Anthony Padilla berduet bagi menyanyikan lagu tema Pokemon.
  9. Video berita The Young Turks yang menjana pendapatan sebanyak AS$112,000 RM352,463 dan ditonton sebanyak 153,807,362 kali.
  10. Natalie Tran yang merupakan pelajar berketurunan Vietnam-Australia. Video Tran berkaitan dilema sosial dan cara untuk memiliki perut yang cantik menjana pendapatan AS$101,000 (RM318,110) dan ditonton sebanyak 138,871,829 kali

4935791381 dc1b233a1c Buat Duit Dengan Youtube. Cubalah....

Bagaimana cara mereka buat duit dengan youtube?

Win Movie Tickets now! Just click and answer an Easy Survey

Mereka-mereka ini dibayar ratusan ribu ringgit pada tahun lalu menerusi pengiklanan yang dibawa masuk daripada jutaan penonton yang menonton video blog mereka.

4935791447 5055c2c3ac o Buat Duit Dengan Youtube. Cubalah....

YouTube, yang dimiliki oleh Google, membahagikan pendapatan yang mereka melalui iklan-iklan yang diletakkan sebelah upload video ke laman web dengan individu-individu ini melalui perjanjian keuntungan 50/50.

4935791575 ea87ca8b7e o Buat Duit Dengan Youtube. Cubalah....

Bagi channel, The Orange Annoying telah berjaya buat duit dengan Youtube dengan pendapat terkini yang terkumpul adalah sekitar £187.000. Sudah kedengaran cakap-cakap yang mengatakan sebuah syarikat TV besar akan masuk ke bahagian mainstream.

4936381886 4444bc3a08 o Buat Duit Dengan Youtube. Cubalah....

P/S : Mereka sudah berjaya buat duit dengan Youtube, anda bila lagi? Cubalah, mereka dulu pun pastinya rata-rata tak jangka mereka mampu mencapai tahap sebegini…..rata-rata mereka ini lebih kepada suka-suka. rezeki sebegini datang kemudian. Belum cuba belum tahu…


{ 15 Komen Bernas… Telah Dikongsikan Setakat ini. Pandangan Anda Pula? }

1akmalcyber August 29, 2010 at 8:44 am

salam.ape lagi..meh la same-same,kite buat duit di youtube..Promote produk anda di youtube(”,)…memang gempak habissss. :peace

RESPON ANDA BAGI PENDAPAT INI?

2elle August 29, 2010 at 12:54 pm

memang best pown citer shane dawson yg dpt 1st place 2… klaka n ade moral value yg blh diambil… gogogo shane dawson…
elle Berita Terkini….Apabila Tragedi Que Sera Sera terjadiMy Profile

RESPON ANDA BAGI PENDAPAT INI?

3zualliz August 29, 2010 at 1:15 pm

Wah..kena try buat nih..kelebihan Youtube sebab semua orang boleh tengok..antara cara berkesan untuk mempromosikan sesuatu..
zualliz Berita Terkini….Kecurian barang masjidMy Profile

RESPON ANDA BAGI PENDAPAT INI?

4nen August 29, 2010 at 1:31 pm

hasil tajuk berita ni….bertambah lagi la duit depa….

RESPON ANDA BAGI PENDAPAT INI?

5mcphat August 29, 2010 at 6:06 pm

rezeki dorg tu…
mcphat Berita Terkini….Mati Hidup SemulaMy Profile

RESPON ANDA BAGI PENDAPAT INI?

6Din August 29, 2010 at 6:25 pm

dimana raywilliamjohnson & mysteryguitarman?

RESPON ANDA BAGI PENDAPAT INI?

7aizuddin August 29, 2010 at 9:56 pm

kalau ada bakat best lah..senang2 je boleh dapat :berangan
aizuddin Berita Terkini….Hidup Seorang Blogger 2My Profile

RESPON ANDA BAGI PENDAPAT INI?

8ilhamputra August 30, 2010 at 11:07 am

tak pernah lg gune youtube ni untuk promote web

RESPON ANDA BAGI PENDAPAT INI?

9lisa August 30, 2010 at 11:52 am

mari mengumpul duit raya !!!
Hanya Tag teman anda…
Cepat Daftar Percuma di link di bawah..
http://i-network.us/lisasurihani

RESPON ANDA BAGI PENDAPAT INI?

10cintasufi August 31, 2010 at 3:24 pm

wah!! duk dalam bilik goyang-goyang kaki, hanya guna kebijaksanaan kekreatifan minda je boleh dapat pendapatan ratusan ribu..
cintasufi Berita Terkini….Aku cuba gerakkan lidah dan menggigit kecilMy Profile

RESPON ANDA BAGI PENDAPAT INI?

11Team Terabiz November 19, 2010 at 8:10 am

saya ada tulis tentang cara buat duit di youtube, step by step
http://tera-biz.com/trafik/cara-buat-duit-dengan-youtube/
Team Terabiz Berita Terkini….What Is The Best Theme For Your WordPress BlogMy Profile

RESPON ANDA BAGI PENDAPAT INI?

12my chemical romance December 3, 2010 at 8:28 pm

aq suke tgk video shane dawson..semue vid yg die upload best2 dan die seorg yg talented ,,,klo x cye search la kt utube,adek aq pon minat die

RESPON ANDA BAGI PENDAPAT INI?

13khairul January 29, 2011 at 9:40 am

akmalcyber: salam.ape lagi..meh la same-same,kite buat duit di youtube..Promote produk anda di youtube(”,)…memang gempak habissss. :peace

cmner nk buat duit ni?

RESPON ANDA BAGI PENDAPAT INI?

14Bisnes Topup March 6, 2011 at 1:03 pm

Team Terabiz:
saya ada tulis tentang cara buat duit di youtube, step by step
http://tera-biz.com/trafik/cara-buat-duit-dengan-youtube/

padat dengan tips2 buat duit dengan youtube..tq
Bisnes Topup Berita Terkini….Selamat Datang Ke Best TopupMy Profile

RESPON ANDA BAGI PENDAPAT INI?

15Adzriel AB July 21, 2011 at 1:27 pm

Respon Anda? Kongsikan Ulasan Bernas Anda & Berdiskusi Dengan Pembaca Lain Di sini...(Sila BACA DI SINI untuk Syarat2nya Sebelum Berikan Komen Anda Di Sini.)

No comments:

YouTube

Loading...